Video - Burgemeester Middelaerlaan 20, Breda
Video - Burgemeester Middelaerlaan 20, Breda

Burgemeester Middelaerlaan 20

4835 EK, Breda (Noord-Brabant)

Deze fors uitgebouwde 5-kamer tussenwoning is gelegen op een prachtige woonlocatie in het hart van de gewilde wijk Ginneken.

De woning is voorzien van een lichte woonkamer met een aanbouw aan de achterzijde, semi-open keuken, souterrain, 4 slaapkamers, moderne badkamer, 3 separate toiletruimten, dakterras, waskamer, een dakkapel aan voor- en achterzijde, berging en een voor- en achtertuin. De diepe (ruim 14 meter) achtertuin is fluisterstil, biedt optimale privacy en door de omringende volwassen bomenstand is het net alsof je in het bos zit..

Vanaf deze locatie zijn alle voorzieningen die het mooie Ginneken te bieden heeft binnen handbereik. Het Valkeniersplein met een gevarieerd winkelaanbod alsmede het gezellige Ginnekenmarktje met een diversiteit aan winkeltjes en restaurantjes zijn op korte loopafstand gelegen. In de nabije omgeving vinden we (basis)scholen, kinderopvang, medisch centrum, een bibliotheek, een speelveld en ook de prachtige natuurgebieden aan de zuidkant van Breda zoals het Mastbos, Ulvenhoutse Bos en het Markdal, zijn vanaf deze locatie op korte afstand gelegen. Het stadscentrum is snel en eenvoudig bereikbaar en de ontsluiting op de diverse uitvalswegen en de zuidelijke rondweg is uitstekend.

Voor een juiste indruk van deze prachtige woning is een bezichtiging van harte aan te bevelen!

Bouwjaar : ca. 1955
Woonoppervlakte : ca. 135m²
Overig inpandige ruimte : ca. 7m²
Inhoud : ca. 465m³
Perceeloppervlak : 190m²
Aanvaarding : in overleg / bij voorkeur medio september 2022

INDELING
Begane grond:
De entree/vestibule met garderobenis geeft toegang tot de hal (ca. 3.33 x 2.18m) met de trapopgang naar de eerste verdieping, een kelder met de meters (7 groepen en 2 aardlekschakelaars) en de toiletruimte voorzien van een closet en fonteintje. De hal is afgewerkt met een sfeervolle tegelvloer en geeft toegang tot de woonkamer en de keuken.
De woonkamer (ca. 7.45 x 3.65m) is voorzien van een parketvloer met een hardhouten toplaag, diverse plafondspots en staat in open verbinding met de aanbouw aan de achterzijde. Door de grote raampartijen kent de woonkamer op elk moment van de dag een bijzonder fijne lichtinval.
De aanbouw (ca. 5.86 x 2.23m) beschikt over een speelse verhoging en geeft naast toegang tot de achtertuin ook toegang tot de souterrain-kamer (ca. 3.25m x 2.14m). Deze kamer ligt deels onder de grond, is heerlijk koel, beschikt over daglicht en kent een scala aan gebruiksmogelijkheden.
De semi-open keuken (ca. 3.50 x 2.10m) in een wandopstelling met een composiet werkblad beschikt over veel bergruimte, inbouwkasten en diverse inbouwapparatuur waaronder een
4-pits gaskookplaat, afzuigkap, oven, koelkast en een nostalgische spoelbak.
De keuken is afgewerkt met de authentieke tegelvloer en staat in open verbinding met de aanbouw aan de achterzijde.

Eerste verdieping:
De overloop met een vaste bergkast biedt toegang tot 2 slaapkamers, de badkamer, de trapopgang naar de tweede verdieping, een 2e toiletruimte en de separate wasruimte aan de voorzijde met plaats voor de wasmachine en droger.
Slaapkamer 1 (ca. 3.65 x 2.78m) is gelegen aan de voorzijde van de woning en voorzien van een mooie parket vloerafwerking en een inbouwkast.
Slaapkamer 2 (ca. 3.90 x 3.65m) is gelegen aan de achterzijde. Deze kamer beschikt over een parket vloerafwerking, een dubbele inbouwkast en via de kamerhoge aluminium schuifpui is er toegang tot het dakterras. Het dakterras (ca. 6.11 x 2.54m) is gelegen op het oosten en hier kunt u in optimale rust en maximale privacy genietend van de ochtendzon en het prachtige groene uitzicht heerlijk uw ontbijtje nuttigen. Door de grote glazen pui is er een mooie lichtinval in de master bedroom en een prachtige interactie tussen binnen en buiten.
De moderne badkamer (ca. 2.18 x 2.02m) is voorzien van een royale inloopdouche met een glazen scherm, hand- en regendouche, brede wastafel in meubel, ledspiegel en diverse inbouwspots. De badkamer is afgewerkt met een lichtbeige vloer- en wandtegel.

Tweede verdieping:
De voorzolder met dakraam geeft toegang tot 2 slaapkamers, een bergkamer en de 3e toiletruimte voorzien van een closet en een wastafel.
Slaapkamer 3 (ca. 3.65 x 2.95/1.95m) is gelegen aan de voorzijde van de woning en voorzien van een kunststof dakkapel, een nette laminaatvloer en bergmogelijkheden achter de schotten.
Slaapkamer 4 (ca. 3.65 x 2.95/1.95m) is gelegen aan de achterzijde en eveneens voorzien van een kunststof dakkapel, bergruimte achter de schotten en een laminaat vloerafwerking.
De bergkamer met dakraam huisvest de c.v. combiketel (Remeha Tzerra, 2016).

TUIN
Voortuin (ca. 6.15 x 3.70m), voorzien van borders met beplanting, muurtje, heg en een looppad naar de voordeur.
De schitterende achtertuin (ca. 14.40 x 6.15m) is gelegen op het oosten en hier kan op elk moment van de dag heerlijk een plekje in de zon worden gevonden. De tuin is fluisterstil en door het ontbreken van direct achtergelegen bebouwing biedt de tuin volop privacy en geen inkijk. De diepe achtertuinen van de herenhuizen aan de Dillenburgstraat met een prachtige volwassen bomenstand zorgen voor een heerlijk groen uitzicht. Alsof je in het bos woont, maar dan met alle dagelijkse voorzieningen om de hoek. Een ideale combi!
De tuin is voorzien van een terras aan voor- en achterzijde, borders met een gevarieerde beplanting, een achterom en een vrijstaande stenen berging (ca. 3.02 x 1.99m).

BIJZONDERHEDEN
- Gelegen op een prachtige locatie in de populaire wijk Ginneken met alle denkbare voorzieningen op korte afstand gelegen. Het Valkeniersplein ligt om de hoek, u wandelt zo naar het Ginnekenmarktje, het Markdal of het Mastbos, en ook het stadscentrum is binnen enkele fietsminuten te bereiken;
- Met een woonoppervlakte van 135m2 en een perceel van 190m2 biedt de woning verrassend veel ruimte
- De woning is fors uitgebouwd en goed onderhouden;
- Heerlijke achtertuin met optimale privacy;
- De woning is geheel (op voor- en achterdeur na) voorzien van isolerende beglazing;
- De riolering is gedeeltelijk vernieuwd;
- De badkamer is geheel gemoderniseerd (2018);
- De Bruynzeel keuken is in 2015 geplaatst;
- Het buitenschilderwerk is in 2020 professioneel uitgevoerd;
- De souterrainkamer is geheel waterdicht gemaakt;
- De elektrische installatie is deels vernieuwd;
- Huidige energieverbruik (gas en elektra): ca. € 155,- per maand, gebaseerd op een 2-persoons huishouden;

ALGEMEEN
- Bij een verkoop wordt als basis gebruik gemaakt van het model van de koopovereenkomst, vastgesteld door de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM, VastgoedPRO, VBO Makelaar, de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis. In deze koopovereenkomst wordt standaard de verplichting tot het storten van een waarborgsom of het stellen van een bankgarantie door de koper ter grootte van 10% van de koopsom opgenomen;
- Een koopovereenkomst komt tot stand onder de opschortende voorwaarde dat beide partijen de koopakte ondertekenen. Partijen kunnen derhalve aan een mondelinge overeenkomst geen rechten en plichten ontlenen;
- Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Floor plans

Transfer

Asking price

€550,000 k.k.

Status

Sold

Acceptance

By arrangement (preferably mid-September 2022)

Construction
Object type
Single-family house, terraced house
Type of construction
Existing construction
Year built
1955
Type of roof
Saddle roof covered with tiles
Area and content
Living area
135 m²
Plot area
190 m²
Content
465 m³
Other indoor space
7 m²
External storage space
6 m²
Building built. outdoor space
16 m²
Classification
Number of rooms
5 rooms (4 bedrooms)
Number of bathrooms
1 bathroom
Bathroom facilities
Sink, vanity, walk-in shower
Number of residential floors
3 floors
Facilities
TV cable, sliding doors, skylight
Energy
Energy label
D
Energy label registration
06-07-2020
Isolatie
Double glazing, hr glass
Heating
Boiler
Hot water
Boiler
Cv kettle
Remeha tzerra combi boiler gas fired from 2016 (owned)
Outdoor space
Location
On a quiet road, in a residential area
Balcony / roof terrace
Roof terrace
Garden
Backyard, front yard
Backyard dimensions
89 m² (14.4 meters deep and 6.15 meters wide)
garden location
Located on the east and accessible from the back
Storage
Barn / storage room
Freestanding stone
Garage
Type of garage
No garage
Parking
Type of parking facility
Public parking

Energy consumption in Breda

Energy label this property

Energielabel D

Publishing energy label: 06-07-2020

Power consumption per year

3020 kWh

(Average terraced house in Breda)

Gas consumption per year

900 m³

(Average terraced house in Breda)

* Figures are from CBS and are intended as an indication and may vary for this property

Indication of mortgage costs

Own deposit:
Savings / surplus value

Interest:
Lowest 10-year interest rate


Mortgage:

Gross monthly expenses: € 0 p/m

Net monthly expenses: € 0 p/m

The interest rate is based on the lowest 10-annual fixed rate for one mortgage part. The interest rate listed (4.41% zonder NHG) was checked on 27-03-2023. This calculation is based on an annuity mortgage that is fully repaid, with monthly payments remaining the same throughout the term. Actual interest and net monthly payments may vary depending on your personal situation and the mortgage lender. Please consult a financial advisor for an accurate calculation and advice. No rights can be derived from this calculation; it serves only as an indication.

Documentation

Cadastral map

Living Environment

Cadastral map PDF

|

BAG extract

|

Questionnaire B Burgemeester Middelaerlaan 20 Breda

|

Energy label

|

Business list Burgemeester Middelaerlaan 20 Breda

|

Brochure

|

Floor plans

|

WOZ valuation report

|

Bid on this property

Valuation

Download all

Residents in Breda by postal code 4835

Total population
6865 inhabitants
Men
48%
Women
52%

Residents in Breda by postal code 4835

up to 15 years
19%
15 to 25 years
12%
25 to 35 years
22%
45 to 65 years
29%
65 and older
18%

Households in Breda by postal code 4835

Single without children
34%
Multi-person without children
30%
Households without children
64%

Households in Breda by postal code 4835

Households with one child
7%
Households with multiple children
29%
Households with children
36%

Homes in Breda by postal code 4835

Houses before 1945
54%
Houses between 1945 and 1965
18%
Houses between 1965 and 1975
1%
Houses between 1975 and 1985
5%
Houses between 1985 and 1995
5%

Homes in Breda by postal code 4835

Homes between 1995 and 2005
8%
Homes between 2005 and 2015
7%
Homes after 2015
2%
Rental properties
20%
Homes for sale
80%

Other in Breda by postal code 4835

Average WOZ value
€ 472.000,-
Persons under 65 with benefits
4%

Other in Breda by postal code 4835

Addresses per km²
2539
Urbanity (scale of 1 to 5)
100%

© Figures taken from CBS

Kaart postcode 4835
Kaart gemeente breda

MB Makelaars

If you have any questions or would like to schedule a viewing, please use the form to the right. You will be contacted shortly thereafter.

Our latest reviews

 • Hovenierstraat 37

  Funda reviews

  Wij hebben het contact met Martijn en collega’s als prettig ervaren. Ze kwamen hun afspraken na en de communicatie was snel, duidelijk, eerl...

  1 month ago

  View this review

 • Ouderf 17

  Funda reviews

  Uitstekende kennis van de markt. Wordt goed op de hoogte gehouden van de bezichtigingen en uitstekend advies, zowel bij het bod op het eigen...

  1 month ago

  View this review

 • Overkroetenlaan 34

  Funda reviews

  Een enthousiast ter zake kundig team die met je meedenkt en goed bereikbaar is voor al je vragen. De verkoop van mijn huis is naar alle tevr...

  2 months ago

  View this review

Burgemeester Middelaerlaan 20, Breda

€550,000 k.k. - Sold

Reviews MB Makelaars